Fermentačná sada obsahuje prípravky k úplnému prekvaseniu ovocného rmutu/muštu za každých podmienok.
Prípravok 1 – kvasinky Fermiol 20g
Prípravok 2 – fermentačná výživa V Activ 2x 15g
Prípravok 3 – kyselina citrónová 150g
Odporúčame dokúpiť pektolytický enzým Pectinex Smash XXL
Návod na použitie
V deň založenia kvasu:
Úprava pH
Rozpustite prípravok 3 vo vode a za stáleho miešania pridajte do rmutu,
Pridanie ušľachtilých kvasiniek
Rozmiešajte prípravok 1 v 200ml vlažnej zmesi vody a cukru (1-2%). Nechajte 20-30 minút rehydratovať. Následne zákvas opatrne vmiešajte do celého objemu rmutu. Tepelný rozdiel medzi zmesou a rmutom by nemal byť vyšší ako 8°C.
Optimálna teplota kvasenia je 15-20°C
Pridanie fermentačnej výživy
Rozmiešajte prvý balíček prípravku 2 v 200ml vlažnej vody a vmiešajte do celého objemu rmutu.
Tretí deň po založení kvasu
Pridanie fermentačnej výživy
Rozmiešajte druhý balíček prípravku 2 v 200ml vlažnej vody a vmiešajte do celého objemu rmutu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.