Fermentačná sada k výrobe domácej medoviny. Stačí pridať med, vodu a vlastné nápady.

Prípravok 1 – zmes kvasiniek Fermivin Champion, kvasnej výživy V-activ a kyseliny citrónovej v optimálnom pomere.
Prípravok 2 – číriaca zmes Bentonite.

V prípade dlhodobého uskladnenia treba výsledný produkt stabilizovať siričitanmi, čím zabránime sekundárnemu kvaseniu.

Návod na použitie

Príprava medovej zmesi:

Med zmiešajte s pitnou vodou (nechlórovanou) v hmotnostnom pomere 1:1,68 podľa priloženého návodu.
Pre sladšiu pripadne suchšiu medovinu upravte pomer riedenia.

Postup založenia medoviny:

Do čistej nádoby nalejte pripravenú zmes medu a vody zohriatu na 25÷30°C – nádobu nikdy neplňte do plna.
Vmiešajte obsah prípravku 1, dôkladne premiešajte.
Kvasnú nádobu hermeticky uzavrite a osaďte kvasnou zátkou.
Pokiaľ kvasnú zátku nepoužijete viečko jemne priklopte, nikdy uzáver neuťahujte!

Kvasenie a prvé stáčanie
Zmes nechajte kvasiť pri izbovej teplote až po úplné prekvasenie (kvasná zátka prestane “bublať” – CO2 prestane unikať, cca 6 týždňov). Medovinu následne stočte do čistej nádoby, dbajte na to aby usadeniny ostali v kvasnej nádobe. Nádobu uzavrite.

Druhé stáčanie
Po dvoch týždňoch stočte medovinu druhý krát.
Do stočenej medoviny pridajte číriaci prípravok 2 ktorý vopred rehydratujte (zmiešate s vlažnou vodou podľa návodu a nechajte odstáť kým sa nevytvorí homogénny gél – cca 12 hodín).
Nízka teplota medoviny (pod 13˚C) negatívne ovplyvňuje proces čírenia.

Po 3 dňoch vyčírenú medovinu stočte a môžete konzumovať. Skladujte v chlade.

Tip: výslednú chuť medoviny ovplyvňuje použitý med, taktiež rôzne koreniny ktoré pridáte do medového roztoku pred kvasením (celá škorica, klinček, koriander, badyán alebo zázvor…)

návod medovina silnejšia 20l
návod medovina silnejšia 50l
návod medovina silnejšia 100l

Hmotnosť 50 g
Objem

20l, 50l, 100l

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Fermentačná sada – medovina silnejšia (18% alk)”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *