Fermiol – sušené kvasinky pre fermentáciu ovocných muštov a rmutov s dôrazom na produkciu alkoholu.
Zloženie: Sušené selektované kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Návod na použitie:
Kvasinky rozmiešajte v 10 násobnom množstve vlažnej zmesi (cca 30-35°C) vody a cukru (1-2%). Nechajte 20-30 minút rehydratovať. Následne primiešajte do celého objemu. Tepelný rozdiel medzi zmesou a muštom (rmutom) by nemal byť vyšší ako 8°C.
Optimálna teplota kvasenia je 15-20°C
Dávkovanie:
20 g/hl. Dávkovanie upravujeme na základe kvality vstupnej suroviny (hrozno, ovocie), teploty kvasenia, prítomnosti inhibítorov, cukornatosti a požadovanej rýchlosti rozkvasenia.
Vždy aplikujte spoločne s fermentačnou výživou.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a chladnom mieste v originálnom balení pri teplote +5 až +15°C.
Otvorené balenie ihneď spotrebujte.
Krajina pôvodu: Francúzsko
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.